Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ιουλία Χατζηδάκη - "Χρόνος και Μετάνοια". (Συμμετέχει η παιδική χορωδία της Χριστιανικής Ελπίδας)





Η εκδήλωση του Ορθοδ. Ιεραποστ. Συλλόγου "Κυριακή" την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
« Όλοι έχουμε την αίσθηση ότι η ζωή μοιάζει με ποτάμι που κυλάει διαρκώς. Κι εμείς όλοι πλησιάζουμε σε κάποια όχθη για την αποβίβαση. Ο χρόνος μας μορφώνει… μας πλουτίζει… γεμίζει το είναι μας με εμπειρίες, την καρδιά μας με συγκινήσεις, γνωρίζει στο πνεύμα μας κόσμους βιωμάτων και αισθημάτων. Έτσι ο χρόνος γίνεται ευεργέτης μας… όμως ο χρόνος γίνεται και τύραννος. Οι στιγμές του μας κεντρίζουν αδυσώπητα να τρέχουμε, να προλάβουμε βιαστικοί και αγχώδεις». Έτσι προλόγισε η κ. Ιουλία Χατζηδάκη στην ομιλία της με θέμα: χρόνος και μετάνοια, στην εκδήλωση που διοργάνωσε o ορθόδοξος ιεραποστολικός σύλλογος «Κυριακή».
Με επίλεκτες γνώμες Πατέρων της Εκκλησίας μας και πρωτότυπα παραδείγματα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των ακροατών. Παράλληλα με τις πλούσιες αγιογραφικές αναφορές αποτέλεσε μια βαθειά θεολογική μελέτη που έδωσε αφορμές σε όλους μας για ουσιαστικότερη αξιοποίηση του χρόνου μας. «Η ζωή μας είναι μία δραχμή, που μας την εμπιστεύεται ο Κύριος όχι για να την χάσουμε, αλλά για να την αξιοποιήσουμε, να την εξαργυρώσουμε… αν την αξιοποιήσουμε με τη μετάνοια θα περάσουμε στην αιωνιότητα». Τόνισε με προτρεπτικό ύφος η ομιλήτρια προτείνοντας τρόπους για την έμπρακτη βίωση της μετάνοιας στην καθημερινή μας ζωή. «Μήπως πρέπει να δώσουμε την πρώτη θέση στα πρώτα πράγματα; Και το πρώτο και επείγον είναι το έργο της σωτηρίας μας. Είναι ώρα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει η Εκκλησία».
Η εκδήλωση δημιούργησε μέσα μας ανακαινισμένη διάθεση για βαθύτερο πνευματικό αγώνα, αλλά και δυνατή ελπίδα και χαρά, αφού η ομιλία συνοδεύτηκε από τη ζωηρή συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Χριστιανικής Ελπίδας. Τέτοιες ευκαιρίες ρίχνουν Φως στη ζωή μας… Είναι αυτό που χρειαζόμαστε.